MENU

Minister obrany Jaroslav Naď pokračuje

v návšteve útvarov Ozbrojených síl SR


Minister obrany SR Jaroslav Naď pokračuje v stretnutiach s príslušníkmi Ozbrojených síl SR priamo vo vojenských útvaroch. Vo štvrtok 21. mája spolu s podpredsedom Národnej rady SR Milanom Laurenčíkom, štátnym tajomníkom rezortu obrany Marianom Majerom a náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl SR gen. Danielom Zmekom navštívili vojenské útvary v Žiline a Martine.

„Ak chceme mať funkčné a kvalitné ozbrojené sily, musíme poznať ich problémy už takpovediac od podlahy. Jednoducho, od stola v Bratislave sa problémy našich vojakov identifikovať nedajú. Preto mám za cieľ osobne navštíviť všetky naše útvary,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď.

Už minulý týždeň navštívil minister Veliteľstvo Síl pre špeciálne operácie v Trenčíne, ktorého súčasťou je aj elitný 5. pluk špeciálneho určenia. „Svoj strategický význam pre ozbrojené sily potvrdzujú jeho príslušníci v rámci domáceho krízového manažmentu, ako aj počas nasadenia v medzinárodných misiách a operáciách,“ povedal šéf rezortu obrany po návšteve. Zároveň vyzdvihol vysoko oceňované dlhoročné pôsobenie 5. pluku v Afganistane. Počas návštevy sa informoval o aktuálnom plnení úloh, medzi ktoré patrí špeciálny prieskum a pozorovanie, úderné akcie, protiteroristická činnosť, ako aj boj proti chemickým, biologickým a rádiologickým zbraniam, či asistenčné úlohy v prospech Ministerstva vnútra SR.

Počas štvrtkového pracovného výjazdu navštívil šéf rezortu obrany tiež Základňu výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine. „Ide o nevyhnutnú súčasť našich ozbrojených síl, ktorá zabezpečuje odborný výcvik a vzdelávanie našich profesionálnych vojakov. Zaujímal som sa preto o možnosti, ako môžeme prípravu príslušníkov ozbrojených síl ešte skvalitniť,“ uviedol minister. Počas uplynulého roka absolvovalo základný výcvik v Martine celkovo 782 nových vojakov vrátane kadetov Akadémie Ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika. Základňa okrem toho zabezpečuje aj ďalšie odborné kurzy a výcviky pre takmer 5-tisíc vojakov ročne, vrátane prípravy personálu na nasadenie v zahraničných misiách a operáciách, ako aj pred vyslaním na plnenie úloh v štruktúrach NATO.

Pracovný výjazd ministra v Martine pokračoval návštevou Zásobovacej základne II, 11. Mechanizovaného práporu – práporu okamžitej reakcie kapitána Jána Francisciho a tiež Opravárenského práporu Martin. „Všetky stretnutia a rozhovory s našimi vojakmi majú pre mňa veľký význam,“ zdôraznil.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR /red
Foto: 5. pluk špeciálneho určenia Žilina, Ozbrojené sily SR

Súvisiace články:
Prvá pracovná návšteva ministra obrany SR v základni výcviku
Pracovná návšteva ministra obrany SR v Zásobovacej základni II. Martin
Predstavitelia rezortu obrany navštívili vojenské útvary v Prešove
Vrtuľníkové krídlo navštívil minister obrany
Pracovná návšteva ministra obrany na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.