MENU

Minister obrany Jaroslav Naď rokoval

s ukrajinským veľvyslancom Jurijom Muškom


Minister obrany Jaroslav Naď dnes na pôde rezortu obrany prijal veľvyslanca Ukrajiny Jurija Mušku. Išlo o ich prvé oficiálne stretnutie od vymenovania šéfa rezortu obrany do funkcie. Hovorili spolu o možnostiach prehĺbenia bilaterálnej spolupráce v oblasti bezpečnosti a obrany, ako aj o podpore proeurópskeho a proatlantického smerovania Ukrajiny.

„Jednoznačnú podporu Ukrajine, udržaniu jej suverenity, územnej celistvosti, ako aj jej transformácii na demokratickú, stabilnú, bezpečnú a prosperujúcu krajinu sme vyjadrili aj v programovom vyhlásení vlády SR, ktoré bolo schválené Národnou radou SR,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď. Slovensko je podľa jeho slov odhodlané aktívne a otvorene vystupovať pri obrane hodnôt slobody a demokracie, právneho štátu a medzinárodných pravidiel vrátane ochrany suverenity a celistvosti štátov.

V oblasti bilaterálnej spolupráce dnes minister s veľvyslancom nadviazali na predchádzajúci rozhovor štátneho tajomníka rezortu obrany Mariana Majera a námestníka ministra obrany Ukrajiny pre európsku integráciu Anatoliia Petrenka. Šéf rezortu obrany v tejto súvislosti vyjadril podporu ďalšiemu rozvoju spolupráce v oblasti bezpečnosti a obrany. „V súčasnosti všetky aktivity stále ovplyvňuje situácia s koronavírusom. Sme však pripravení sa pustiť do intenzívnejšej spolupráce hneď, ako to bude možné,“ povedal.

Minister obrany Jaroslav Naď informoval veľvyslanca J. Mušku aj o aktuálnej situácii Slovenska s Covid-19 a zapojení Ozbrojených síl SR do boja proti jeho šíreniu. Vyzdvihol tiež zriadenie Spoločného operačného centra, v rámci ktorého sa na zabezpečenie rýchlej reakcie na požiadavky vlády a ústredného krízového štábu využívajú spôsobilosti ozbrojených síl.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.