MENU

Minister Naď navštívil útvary v Trenčíne,

aby zistil reálne podmienky práce vojakov


Minister obrany SR Jaroslav Naď dnes v rámci pracovného výjazdu spolu so štátnym tajomníkom rezortu Marianom Majerom navštívili viaceré vojenské útvary v Trenčíne. Chceli tak priamo v teréne preveriť pracovné podmienky vojakov, stav ich techniky a infraštruktúry a osobne sa informovať o možnostiach zlepšenia výkonu ich služby.

„Už pred nástupom do funkcie som bol v aktívnom spojení s našimi vojakmi. Písali mi o ich problémoch a tie ma úprimne, nielen profesionálne, ale aj ľudsky zaujímali. Pretože ľudia, ktorí sa starajú o bezpečnosť a obranu štátu si zaslúžia mať na to aj adekvátne podmienky. Počas mojich návštev na útvaroch sa preto zaujímam o reálny stav a možnosti, ktoré by vojakom mohli pomôcť,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď.

Ako minister uviedol, informácie získané priamo v teréne od vojakov sú pre vedenie rezortu veľmi dôležité. „Vieme, že ekonomická situácia na Slovensku sa komplikuje vzhľadom na aktuálnu pandémiu, čo ovplyvní aj rozpočet. Naším cieľom je však každé euro investovať maximálne efektívne a presne tam, kde je najviac potrebné tak, aby sme cielene podporili najkrízovejšie oblasti,“ zdôraznil. V tejto súvislosti opäť pripomenul význam jednotlivých zložiek v rámci domáceho krízového manažmentu, ktorý potvrdzujú aj nasadením v súvislosti s COVID-19.

Počas dnešného výjazdu navštívil minister obrany v Trenčíne riaditeľstvo Vojenskej polície, veliteľstvo pozemných síl a Síl pre špeciálne operácie, ako aj Centrum výnimočnosti pre oblasť likvidácie výbušných materiálov. Okrem podmienok výkonu služby sa informoval aj o plnení úloh v oblasti bezpečnosti a obrany Slovenska a aktuálnych úlohách súvisiacich s nasadením vojakov a vojenských policajtov v rámci boja proti šíreniu ochorenia COVID-19. Zaujímal sa tiež o budúce ciele v rozvoji spôsobilostí jednotlivých zložiek ozbrojených síl a pôsobenie vojakov v misiách a operáciách medzinárodného krízového manažmentu.

Šéf rezortu obrany sa dnes v rámci pracovnej cesty stretol aj s predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslavom Baškom a primátorom mesta Trenčín Richardom Rybníčkom. Okrem možností rozvoja spolupráce hovorili aj o prebiehajúcej rekonštrukcii bývalého Domu armády. Jej priebeh dnes šéf rezortu obrany skontroloval aj osobne. „Vzhľadom na procesy obstarávania projektovej dokumentácie a realizácie sa s opravami začalo reálne až vo februári tohto roka. Aktuálne sme však už takmer vo finále, preberacie konanie je naplánované na začiatok júna. Som rád, že priestor bude po dlhom čase opäť k dispozícii Ozbrojeným silám SR, ako aj verejnosti, ktorá ho využívala na kultúrne účely,“ uviedol.

O rozvoji spolupráce sa dnes minister rozprával aj s predstaviteľmi štátnej akciovej spoločnosti Letecké opravovne Trenčín a trenčianskej spoločnosti Virtual Reality Media, ktorá podniká v oblasti simulátorov pre rôzne typy leteckej a vojenskej techniky.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Jakub Neubauer – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.