MENU

Minister obrany Naď ocenil prácu

profesionálnych vojakov a zamestnancov rezortu


Minister obrany SR Jaroslav Naď udelil spolu s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl SR gen. Danielom Zmekom pri príležitosti uplynulého 75. výročia ukončenia druhej svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom celkovo 207 profesionálnym vojakom a zamestnancom rezortu obrany pamätnú medailu a vyznamenanie. Uctil si tak ich nasadenie pri plnení a zabezpečovaní úloh nielen počas svetovej pandémie COVID-19.

„Naše ozbrojené sily každý deň dokazujú, že sú hrdými nositeľmi všetkých tradícií našej vojenskej histórie a princípov, za ktoré mnohí ľudia položili život. V ich práci tak pretrváva odkaz 8. mája 1945,“ uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď. Profesionálne vojačky a vojaci to podľa neho dokazujú aj v pretrvávajúcej náročnej situácii.

„Pre obranu a bezpečnosť sú občanom a vlasti k dispozícii nepretržite 24 hodín denne, 7 dní v týždni, pričom odvádzajú naozaj vynikajúcu prácu. O to viac ma mrzí, že súčasné epidemiologické opatrenia mi neumožňujú podať im všetkým ruku a osobne im poďakovať za ich nasadenie,“ zdôraznil.

Pri príležitosti ocenenia vojakov a zamestnancov rezortu náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR gen. Daniel Zmeko konštatoval: „byť príslušníkom Ozbrojených síl Slovenskej republiky je pre každého z nás záväzkom prispievať k spoločnému poslaniu. Ocenenie vybratých príslušníkov Ozbrojených síl SR zároveň považujem za prejav uznania za ich aktuálne nasadenie.“

Minister Naď si spolu s predstaviteľmi rezortu a ozbrojených síl pripomenul 75. výročie ukončenia druhej svetovej vojny a Deň víťazstva nad fašizmom aj v rámci pietnych spomienok pri pamätníku na vojnovom cintoríne Háj-Nicovô v Liptovskom Mikuláši a na Slavíne.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: kpt. Peter Poldruhák, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.