MENU

Vojenská prísaha v ZaVaMD Martin

Zložením vojenskej prísahy ukončilo 30. apríla v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin (ZaVaMD) svoju prípravu na službu v Ozbrojených silách Slovenskej republiky (OS SR) celkovo 60 nových profesionálnych vojakov, z toho 5 žien.

Na vojenskej prísahe sa zúčastnili veliteľ ZaVaMD plukovník Miroslav Fázik, hlavný poddôstojník OS SR štábny nadrotmajster Marcel Kaniak, ako aj ďalší vážení hostia. Po vykonanom akte vojenskej prísahy sa novým profesionálom prihovoril veliteľ základne.

„Už od začiatku ste sa museli adaptovať na nové vojenské prostredie v tak neľahkej dobe ovplyvnenej pandémiou. Aj napriek tomu ste zvládli základy taktiky jednotlivca a malej jednotky, základy spojovacej, zdravotníckej ako aj ostatných druhov príprav. Nadobudnuté vedomosti a zručnosti ste preukázali v praxi počas záverečného cvičenia v priestoroch Posádkového cvičiska Sučany,“ zdôraznil vo svojom príhovore plukovník Fázik.

Najlepším absolventom základného vojenského výcviku sa stal vojak 2. stupňa Jakub Benček, ktorému veliteľ základne plukovník Fázik udelil najvyššie morálne ocenenie – zápis do kroniky útvaru. Následne hlavný poddôstojník OS SR ocenil najlepšieho inštruktora základného vojenského výcviku rotmajstra Ľuboša Podhorského.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Rastislav Leško /r
Foto: rtn. Dagmar Gáspárová, Základňa výcviku a mobilizačného doplňovania Pozemných síl OS SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.