MENU

Štátny tajomník MO SR rokoval

o koordinácii boja proti hybridným hrozbám


Štátny tajomník Ministerstva obrany SR Marian Majer dnes rokoval so štátnym tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitosti SR Martinom Klusom.

Rokovanie sa uskutočnilo na okraji neformálneho pracovného stretnutia na tému hybridných hrozieb, na ktorom vystúpili predstavitelia rezortov a mimovládneho sektora venujúci sa predmetnej tematike. Úvodné slovo venoval minister zahraničných vecí a európskych záležitosti SR Ivan Korčok potrebe hľadania koordinovaného prístupu pri adresovaní tejto výzvy.

Počas rokovania štátnych tajomníkov bola pozornosť venovaná aktuálnej situácii v oblasti obrany a bezpečnosti, a to najmä v kontexte hybridných hrozieb a vplyvu šírenia dezinformácií. Štátny tajomníci diskutovali tiež o ďalších možnostiach rozvoja spolupráce oboch rezortov v tejto oblasti. „S technologickým pokrokom sa mení aj bezpečnostné prostredie, v ktorom sa nachádza aj Slovensko. Či už hovoríme o kybernetických hrozbách a útokoch, alebo napríklad aj o vplyve nepravdivých informácií, ktoré sa v dnešnej dobe šíria online priestorom, je nevyhnuté, aby sme na ne vedeli promptne a efektívne reagovať,“ uviedol štátny tajomník rezortu obrany Marian Majer.

Adresovanie hybridných hrozieb bude jednou z priorít nového vedenia rezortu obrany a pri tejto príležitosti štátny tajomník potvrdil záujem o prehĺbenie spolupráce medzi rezortmi obrany, diplomacie a ďalšími ústrednými orgánmi štátnej správy. „Som veľmi rád, že aj vďaka vzájomnej spolupráci a pravidelným stretnutiam, ktoré nás čakajú, posunieme aj túto oblasť bezpečnosti na novú úroveň vrátane efektívnych a cielených opatrení v boji s hybridnými hrozbami,“ dodal štátny tajomník ministerstva obrany Marian Majer.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Tomáš Bokor, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.