MENU

Noví ministri rezortov obrany a diplomacie

chcú spolupracovať intenzívnejšie ako doteraz


Minister obrany SR Jaroslav Naď a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok dnes potvrdili, že oba rezorty budú pod ich vedením spolupracovať intenzívnejšie ako doteraz. Chcú tak prekonať doterajšiu prax s nedostatočnou komunikáciou na politickej úrovni a absenciu strategickej komunikácie. Informovali o tom dnes po stretnutí na pôde Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

„Medzi máloktorými rezortami vlády Slovenskej republiky je toľko presahov, spoločných prienikov a doslova nevyhnutnosti spolupracovať. Robíme teda to, čo je úplne normálne a prirodzené,“ uviedol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Zároveň doplnil, že obaja ministri majú záujem o pravidelné stretnutia, a to nielen na úrovni politických predstaviteľov, ale aj samotných pracovných tímov.

Šéfovia oboch rezortov sa dnes zhodli aj na potrebe aktualizácie, resp. tvorbe nových strategických dokumentov. „Bezpečnostná stratégia bola pripravená primárne rezortom diplomacie. Podľa môjho názoru, veľmi úprimného názoru, bola menším kompromisom, vzhľadom na požiadavky Slovenskej národnej strany, ako to bolo v prípade obrannej stratégie. Preto som presvedčený, že treba pripraviť nový dokument,“ uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď. Zároveň sa obaja ministri zhodli, že s prácou na strategických dokumentoch začnú hneď, ako to situácia v súvislosti s koronavírusom dovolí.

„Vieme, kde Slovensko patrí, kde sú naši partneri a spojenci. Časový rámec je daný okolnosťami,“ spresnil k zmenám v strategických dokumentoch minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok. Zároveň v súvislosti s aktuálnou mimoriadnou situáciou vyzdvihol prácu slovenských profesionálnych vojakov v rámci domáceho krízového manažmentu, pričom pochválil tiež ich nasadenie v zahraničí.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.