MENU

Ozbrojené sily poskytli nemocnici v Trnave

plne vybavený kontajner pre stomatológov


Ozbrojené sily SR v sobotu 4. apríla prepožičali Fakultnej nemocnici Trnava časť poľnej nemocnice, ktorá je súčasťou Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku. Ide o novú, kompletne vybavenú zubnú ambulanciu, ktorá bude už od pondelka 6. apríla slúžiť občanom. Na miesto dodania v sobotu prišiel aj minister obrany SR Jaroslav Naď.

„Táto časť poľnej nemocnice je určená pre občanov trnavského kraja, ktorí majú ťažkosti so zubami, no v rámci aktuálnych opatrení nie je vhodné, aby navštívili svojho stomatológa,“ vysvetlil minister obrany SR Jaroslav Naď. Ako ďalej doplnil, vyšetrenia v nej budú vykonávať civilní lekári. V tejto súvislosti vyjadril uznanie a vďaku všetkým zdravotníckym pracovníkom, nielen v nemocnici v Trnave, ktorí odvádzajú skvelú a neoceniteľnú prácu.

„V rámci aktuálnej situácie sa snažíme pomáhať a poskytovať naozaj maximum nielen personálneho, ale tiež materiálneho zabezpečenia ozbrojených síl v prospech boja proti šíreniu koronavírusu a na zaistenie bezpečnosti našich občanov,“ zdôraznil šéf rezortu obrany. Ako ďalej doplnil, prevoz časti poľnej nemocnice zabezpečovali profesionálni vojaci z Práporu logistiky Hlohovec.

V súčasnosti je na plnenie úloh v prospech opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19 nasadených niekoľko stoviek vojakov. Okrem prítomnosti na hraniciach a v nemocniciach začali Ozbrojené sily SR už v piatok aj s testovaním v rómskej komunite v Jarovniciach a dnes pokračujú v ďalších obciach. Na boj s koronavírusom je nasadená aj pozemná a letecká technika, a to v rámci rozvozu zdravotníckeho materiálu, prevozu odobraných vzoriek, či prevozu osôb.

Vojaci sú nasadení tiež na stráženie zariadení, ktoré poskytol rezort obrany na účely karanténneho pobytu pre repatriovaných občanov SR. Ide o prevádzky akciovej spoločnosti ministerstva obrany Horezza v Piešťanoch, na Smrekovici a v Tatranských Zruboch, ako aj ubytovacie kapacity Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši a vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR /r

Súvisiaci článok:
V rómskych osadách sa tretí deň testuje na koronavírus. Za prvé dva dni sme otestovali 244 ľudí, ktorí sa vrátili zo zahraničia.

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.