MENU

Minister obrany Jaroslav Naď rokoval

s americkou veľvyslankyňou B. A. Brinkovou


Minister obrany SR Jaroslav Naď sa dnes po prvýkrát od svojho vymenovania do funkcie oficiálne stretol na pôde rezortu s veľvyslankyňou Spojených štátov amerických Bridget A. Brinkovou.

Stredná Európa je podľa veľvyslankyne prioritný región pre súčasnú americkú administratívu. Na stretnutí sa venovali spolupráci oboch krajín v boji s ochorením COVID-19, a tiež prioritám rezortu na nadchádzajúce obdobie. Šéf rezortu obrany informoval aj o opatreniach, ktoré v tejto súvislosti prijala vláda SR a Ústredný krízový štáb SR.

„Aktuálna kríza v súvislosti s koronavírusom je našim spoločným problémom, preto musíme hľadať spoločné riešenia. Som veľmi rád, že aj v tomto náročnom období držíme spolu a ťaháme za jeden koniec povrazu ako zodpovední spojenci,“ vyzdvihol minister obrany SR Jaroslav Naď. Veľvyslankyňa B. A. Brinková ocenila plnenie si záväzkov Slovenska v rámci Severoatlantickej aliancie. Zároveň vyzdvihla nenahraditeľnú úlohu slovenských vojakov v operáciách medzinárodného krízového manažmentu. Ako zhodnotila: „USA a Slovensko majú v Aliancii široké a trvalé vzťahy založené na zdieľaných hodnotách a partnerstve.“

Šéf rezortu obrany informoval veľvyslankyňu aj o prioritách novovymenovanej vlády SR v oblasti obrany a bezpečnosti. Zároveň jej priblížil aktivity Ozbrojených síl SR v prospech štátu na zamedzenie ďalšieho šírenia ochorenia.

Minister obrany a veľvyslankyňa sa rozprávali aj o projektoch spoločného záujmu v rámci ďalšej bilaterálnej spolupráce.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Jakub Neubauer – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.