MENU

Minister obrany Naď sa cez videohovor

spojil s profesionálnymi vojakmi v zahraničí


Minister obrany SR Jaroslav Naď a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Daniel Zmeko sa dnes prostredníctvom videohovoru spojili s profesionálnymi vojakmi, ktorí aktuálne pôsobia v zahraničných operáciách medzinárodného krízového manažmentu, a to v NATO misii Resolute Support v Afganistane, v Lotyšsku, na Cypre v UNFICYP a EUROFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine.

Pri tejto príležitosti im poďakoval za nasadenie a odhodlanie pomáhať v krízových regiónoch v prospech mieru a bezpečnosti a zaujímal sa tiež o aktuálny stav v mieste ich nasadenia, o zdravotný stav profesionálnych vojakov, ako aj o morálku príslušníkov Ozbrojených síl SR. Počas videohovoru ich zároveň informoval o prioritách nového vedenia rezortu obrany, ako aj o aktuálnej situácii v súvislosti so šírením vírusu COVID–19.

„Som hrdý na našich vojakov, ktorí majú výbornú reputáciu vo svete a svojím pôsobením posilňujú renomé Slovenskej republiky. Urobím maximum pre to, aby mali zabezpečené dôstojné podmienky pre výkon služby nie len na misiách v zahraničí ale aj doma po návrate na Slovensko,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď.

V misiách a operáciách medzinárodného krízového manažmentu sa aktuálne nachádza 495 príslušníkov Ozbrojených síl SR, pričom na zahraničných pracoviskách v štruktúrach NATO a EÚ pôsobí 148 profesionálnych vojakov.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.