MENU

Valentínska kvapka krvi

Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR spustil v pondelok 10. februára 25. ročník celoslovenskej kampane s názvom Valentínska kvapka krvi, ktorá v tomto jubilejnom ročníku nesie názov „Láska lieči“. Ambasádorkou darcovstva krvi SČK je moderátorka Aneta Parišková.

Túto akciu v piatok 14. februára podporili aj príslušníci Čestnej stráže prezidenta darovaním krvi priamo v prezidentskom paláci. Dobrovoľných darcov krvi privítal v reprezentačných priestoroch prezidentského paláca Náčelník vojenskej kancelárie prezidenta SR generálmajor Vladimír Šimko spolu s prezidentom Slovenského Červeného kríža doc. MUDr. Viliamom Dobiášom.

„Človek sa cíti lepšie, keď môže pomôcť iným a sám niekedy nevie, kedy to možno práve darcovi zachráni život,“ uviedol v rozhovore prvodarca, poručík Jakub Gajarský.

Podporiť ušľachtilú myšlienku prišiel osobne aj veliteľ útvaru plukovník Branislav VAVRINEC, ktorý v rozhovore zdôraznil: „Veľmi ma teší, že sme sa mohli zapojiť do kampane Slovenského Červeného kríža a podporiť darcov a priviesť prvodarcov k ušľachtilému činu darovania krvi.“

Príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SR prišla osobne podporiť aj prezidenta SR Zuzana Čaputová.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: kpt. Ing. Andrea Šantorová /r
Foto: rtn. Michal Potocký, Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.