MENU

MO SR podporí projekty mimovládnych organizácií

Ministerstvo obrany SR aj tento rok podporí zaujímavé projekty mimovládnych organizácií. Prostredníctvom zverejnenej výzvy im prerozdelí takmer 100 000 eur, a to vo výške od 500 a maximálne do 50 000 eur na jeden projekt. O dotáciu môžu mimovládne organizácie požiadať do 31. marca 2020.

O poskytnutie dotácie sa môžu uchádzať občianske združenia, nadácie alebo záujmové združenia právnických osôb, neinvestičné fondy a neziskové organizácie, ktoré poskytujú všeobecne prospešné služby so sídlom na území Slovenskej republiky. Každý žiadateľ môže v rámci výzvy predložiť iba jednu žiadosť.

Rezort obrany chce týmto spôsobom podporiť projekty zamerané na vzdelávacie aktivity, branno-športové, kultúrne, spoločenské a športové podujatia, ktoré podporujú výchovu občanov Slovenskej republiky k vlastenectvu, informovanie verejnosti o NATO a EÚ, prípravu občanov na obranu SR a prezentáciu Ozbrojených síl SR. Rovnako môže byť zámerom projektov aj podpora kultúrnych, duchovných a sociálnych potrieb profesionálnych vojakov, vojakov v zálohe a vojnových veteránov, či podpora vrcholového a výkonnostného športu a starostlivosť o športové talenty.

O dotáciu sa môžu uchádzať tiež mimovládne organizácie s projektami, ktoré budú nápomocné pri procese personálneho doplňovania Ozbrojených síl SR, ochrane a rozvoji historického a kultúrneho dedičstva so zameraním na vojenské dejiny. Dotáciu je možné poskytnúť aj na úhradu nákladov, ktoré súvisia s účasťou na aktivitách organizovaných medzinárodnými organizáciami odborne zameranými na ozbrojené sily vrátane členského príspevku.

Podrobné informácie sú zverejnené na webe Ministerstva obrany SR v časti Žiadosti o dotácie podľa a) až d).

Text a ilustračné foto: Ministerstvo obrany SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.