MENU

Generálska hodnosť je pre vojaka česť,

ale aj záväzok do budúcnosti


Na základe vládou schváleného návrhu ministra obrany dnes prezidentka SR a hlavná veliteľka Ozbrojených síl SR Zuzana Čaputová vymenovala príslušníkov Ozbrojených síl SR plukovníkov gšt. Ivana Baloga a Vladimíra Lengvarského do prvej generálskej hodnosti „brigádny generál“. Zároveň povýšila do hodnosti „generálporučík“ doterajšieho generálmajora Josefa Pokorného.

„Dosiahnuť generálsku hodnosť je pre každého profesionálneho vojaka česť, no zároveň je to aj obrovský záväzok do budúcnosti. V každom prípade ide o ocenenie práce profesionálnych vojakov v prospech bezpečnosti štátu a jeho občanov, a to častokrát aj nad rámec služobného času,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš, ktorý zároveň poďakoval rodinám vojakov za ich podporu. „Bez tej by to jednoducho nešlo,“ zdôraznil.

Za prejavenú dôveru poďakoval ministrovi obrany a vláde SR v mene všetkých novovymenovaný brigádny generál Ivan Balog, veliteľ 1. mechanizovanej brigády v Topoľčanoch. „Je pre nás cťou, že sme dostali túto príležitosť. Sľubujeme, že budeme zabezpečovať bezpečnosť Slovenskej republiky a nesklameme dôveru, ktorá nám dnes bola preukázaná,“ uviedol.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Súvisiaci článok:
Ozbrojené sily majú nových generálov

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.