MENU

Privítanie účastníkov zahraničných operácií

Slávnostný nástup pri príležitosti privítania príslušníkov vyslaných na plnenie úloh mimo územia Slovenskej republiky sa konal v priestoroch 12. mechanizovaného práporu 17. decembra.

V krškanských kasárňach privítali za účasti náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generála Daniela Zmeka, vojenských profesionálov vracajúcich sa z operácií Resolute Support Afganistan, Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku, UNFICYP na Cypre, príspevku OS SR do misie NATO Mission Irak „NMI“ a UNTSO.

Slávnostné privítanie za prítomnosti rodinných príslušníkov začalo príchodom štátnej zástavy a podaním hlásenia náčelníkovi Generálneho štábu. Súčasťou slávnostného programu bolo udeľovanie vojenských medailí a mimoriadnych ocenení, udelenie disciplinárnej odmeny – vecného daru a pamätných krížov vojnového veterána.

S príhovormi vystúpili generál Daniel Zmeko a vedúci oddelenia starostlivosti o vojnových veteránov a vojenských dôchodcov, sekcie ľudských zdrojov Ministerstva obrany, Richard Zimány. Náčelník Generálneho štábu OS SR vyjadril úprimnú radosť z toho, že sa z operácií vrátili všetci profesionálni vojaci. Poďakoval im za prístup k plneniu povinností a vzornú reprezentáciu Slovenska. Vyzdvihol najmä úlohu veliteľov slovenských kontingentov, pôsobiacich v Afganistane a Lotyšsku, podplukovníka Richarda Királyho a majora Ivana Petríka. Zdôraznil, že odlúčenie od najbližších je súčasťou povolania profesionálneho vojaka a preto je nutné toto bremeno znášať spoločne s vedomím spolupatričnosti. Jeho poďakovanie patrilo tiež manželkám a rodinným príslušníkom nasadených vojakov.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: 12. mechanizovaný prápor Nitra, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.