MENU

Víťazi literárnej súťaže rezortu obrany

si prevzali ocenenia


Minister obrany SR Peter Gajdoš v utorok 10. decembra spolu s generálnym tajomníkom Služobného úradu Ministerstva obrany SR Jánom Hoľkom v priestoroch rezortu obrany ocenili víťazov 15. ročníka literárnej súťaže Ministerstva obrany SR. Tento rok bolo hodnotených celkovo 132 prác, ktoré pripravili študenti stredných a vysokých škôl.

„Tohtoročnou témou literárnej súťaže rezortu obrany bol „Inšpiratívny generál Štefánik“ a ja som veľmi rád, že nám študenti prostredníctvom svojich diel sprostredkovali pohľad „mladej generácie“ na jednu z najvýznamnejších osobnosti našej histórie,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš.

„Cieľom tejto študentskej súťaže je vzbudiť záujem mladých ľudí o témy spojené s vlastenectvom, ale aj s vojenskou históriu Slovenska a ozbrojených síl, pretože sme presvedčení, že je dôležité, aby mali prehľad o dôležitých udalostiach našich dejín,“ povedal generálny tajomník Služobného úradu MO SR Ján Hoľko.

V kategórii stredné školy sa na prvom mieste umiestnila Rebeka Morvaiová, študentka Gymnázia Vavrinca Benedikta Nedožerského v Prievidzi. Na druhom mieste sa umiestnila Slávka Jalčová z Obchodnej akadémie v Michalovciach a na treťom mieste Adam Janeka zo Strednej odbornej školy v Pruskom.

Ocenenia si včera z rúk ministra obrany prevzali aj študenti vysokých škôl. V kategórii vysokých škôl získala hlasovaním na sociálnej sieti najviac hlasov literárna práca Márie Kromkovej. Na druhom miesta sa umiestnila Lenka Mitanová a cenu za 3. miesto si odniesol Peter Kromka. Všetci ocenení študujú na Univerzite Komenského v Bratislave.

Komisia rezortu obrany hodnotila v 1. kole 132 literárnych prác, ktoré splnili všetky podmienky zaradenia do súťaže. Následne bolo 5 najlepších prác z každej kategórie zaradených do 2. kola, v ktorom o víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodla verejnosť hlasovaním na sociálnej sieti od 25. novembra do 2. decembra 2019. Celkovo sa do hlasovania zapojilo 4050 ľudí.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.