MENU

Hlavná veliteľka OS SR Zuzana Čaputová

navštívila Čestnú stráž prezidenta SR


Vo štvrtok 5. decembra navštívila v priestoroch Duklianskych kasární prezidentka SR – hlavná veliteľa Ozbrojených síl SR Zuzana Čaputová Čestnú stráž prezidenta SR.

V úvode slávnostného nástupu sa prihovorila prezidentka Zuzana Čaputová príslušníkom útvaru a poďakovala sa za profesionálny prístup pri plnení náročných úloh v prospech hlavy štátu, Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl. Zároveň všetkým príslušníkom ČS PSR zaželala príjemné prežitie vianočných sviatkov.

Stretnutie s pani prezidentkou Zuzanou Čaputovou pokračovalo neformálnym rozhovorom. Pani prezidentka sa zaujímala o podmienky služby príslušníka ČS PSR, o výcvik, ktorý musí každý PrV absolvovať a tiež ju zaujímal bežný život na útvare.

Program návštevy prezidentky SR pokračoval v priestoroch útvaru, kde si prezrela priestor dozorného útvaru ČS PSR a zbrojný sklad. V sieni cti a slávy ČS PSR bola pripravená prezentácia útvaru, kde veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Branislav Vavrinec prezentoval úspechy útvaru pri plnení úloh ČS PSR, výcvik ostreľovačov v poľných podmienkach, prezentáciu na verejnosti a dobročinnej činnosti, na ktorej sa podieľame.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: kpt. Ing.Andrea Šantorová /r
Foto: rtn. Michal Potocký, Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.