MENU

Pravidelná rotácia personálu OS SR

v operácii RS Afganistan


Dňa 19. novembra 2019 sa príslušníci Národného centra vojenskej dopravy OS SR Bratislava podieľali na zabezpečení odletu príslušníkov OS SR v rámci pravidelnej rotácie personálu v operácii RS Afghanistan.

Preprava personálu s batožinou do operácie RS Afghanistan bola zabezpečená lietadlom Boeing 737-800 (OK-TVM) spoločnosti SmartWings, prostredníctvom NATO Support and Procurement Agency (NSPA). Odlet z letiska Bratislava na letisko Kábul s medzipristátím v Tbilisi, sa uskutočnil v poobedných hodinách.

Leteckej preprave personálu predchádzala kombinovaná preprava troch leteckých paliet materiálu, zbraní a munície do operácie RS Afganistan. Zo zásobovacej základne v Nemšovej bol materiál, zbrane a munícia prepravené cestnou prepravou na letisko Leipzig/Halle, kde prebehla colná kontrola a paletizácia materiálu. Odtiaľ boli palety prepravené leteckým prostriedkom partnerskej krajiny Nemecka na letisko Mazar-E-Sharif v Afganistane, odkiaľ v rámci letov v operácii RS boli prepravené na letisko Kábul, kde si ich vyzdvihli príslušníci slovenského NSE.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: nrtm. Viliam Uhrínek /red
Foto: mjr. Ing. Ľubomír Panáček, Národné centrum vojenskej dopravy OS SR Bratislava

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.