MENU

V Trenčíne vyhodnotili FotoAtak

a Galériu MIL 2019


V priestoroch Posádkového klubu Trenčín sa 14. novembra uskutočnilo slávnostné vyhlásenie výsledkov celorezortných prehliadok FotoAtak a Galéria MIL za rok 2019 za účasti riaditeľa Personálneho úradu OS SR plukovníka Ivana Sálašiho a ďalších hostí.

Plukovník Sálaši s uspokojením konštatoval, že prehliadky, ktoré organizuje Oddelenie výchovných a kultúrnych činností Personálneho úradu OS SR v spolupráci s Posádkovými klubmi a Strediskom kultúrnoosvetových činností, majú svoju tradíciu (uskutočňujú sa už 10 rokov) a v tomto roku sa ich zúčastnilo 86 autorov z útvarov a zariadení celých ozbrojených síl s 254 súťažnými prácami.

„Som rád, že medzi autormi sú profesionálni vojaci, vojenskí dôchodcovia, zamestnanci aj rodinní príslušníci. Reprezentujú celé spektrum ozbrojených síl. Prehliadky sa už stali neoddeliteľnou súčasťou ich života. Dokazujú, že kultúra a záujmová činnosť má nezastupiteľné miesto v našich ozbrojených silách,“ poznamenal plukovník Sálaši a ocenil autorov najlepších súťažných prác.

Do finálového kola celkom postúpilo 22 profesionálnych vojakov, 9 zamestnancov rezortu, 24 rodinných príslušníkov, 25 členov krúžkov posádkových klubov a strediska kultúrnoosvetových činností, 4 vojenskí dôchodcovia. Na súťažných prehliadkach sa zúčastnilo 17 detí.

V súťaži FotoAtak v kategórii OS SR fotoobjektívom prvé miesto získal rotmajster Jozef Filický z Úradu hlavného lekára OS SR Ružomberok, v kategórii Vojenská história podplukovník Peter Sobek z Ministerstva obrany SR Bratislava a v kategórii Voľná tvorba Jaroslav Matejček z Posádkového klubu Trenčín.

V súťaži Galéria MIL v kategórii Maliarstvo a sochárstvo zvíťazil Tibor Hladký z Posádkového klubu Trenčín, v kategórii Úžitkové umenie Ing. Oľga Horňáková z Posádkového klubu Trenčín a v kategórii Detská tvorba jedenásťročná Darina Repová, súťažiaca za Jazykový inštitút z Liptovského Mikuláša. Cenu riaditeľa Personálneho úradu OS SR získala nadporučíčka Dana Nováková z Taktického krídla Sliač, Cenu vedúceho Oddelenia výchovných a kultúrnych činností rotmajster Miroslav Katuščák z vrtuľníkového krídla Prešov. Plukovník Sálaši udelil majorovi Zdenkovi Barancovi z Veliteľstva vzdušných síl Zvolen, Zdenkovi Zaťkovi z Personálneho úradu OS SR Liptovský Mikuláš, Ing. Júliusovi Kákošovi, majstrovi Zväzu slovenských fotografov ocenenia za dlhoročnú aktívnu prácu v oblasti výchovy a kultúry. Pamätnú plaketu udelil Dr. Imrichovi Purdekovi z Vojenského historického ústavu a Stanislavovi Martinákovi z Posádkového klubu Trenčín.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Jozef Žiak, MO SR – KOd
Foto: Július Kákoš, plk. v. v. František Horečný, Ministerstvo obrany SR

Súvisiace články:
FotoAtak
Štvornásobný medailista súťaže fotoATAK
Peter Sobek, zamestnanec 103. práporu RCHBO Rožňava, ocenený v súťaži FotoAtak 2021

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.