MENU

Minister Gajdoš ocenil čatára Barčáka

za záchranu ľudského života


Minister obrany SR Peter Gajdoš v utorok 5. novembra ocenil pamätnou medailou ministra obrany III. stupňa profesionálneho vojaka čat. Marcela Barčáka za záchranu života. Profesionálny vojak poskytol neznámej žene prvú pomoc a vďaka resuscitácii až do príchodu záchrannej služby jej zachránil život.

Pri tejto príležitosti šéf rezortu obrany poďakoval čat. Marcelovi Barčákovi za jeho rozvahu a schopnosť včas a efektívne poskytnúť prvú pomoc. „Zachránili ste ľudský život a to hovorí za všetko. Potvrdili ste, že ste vojak telom a dušou a nie iba počas služobného času,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš.

Čatár Marcel Barčák uviedol, že si ocenenie vysoko váži. „Je to veľká pocta a tiež motivácia do budúcnosti. Avšak mojou najväčšou odmenou je, že táto pani odišla z nemocnice v poriadku,“ povedal. Ako ďalej doplnil, pri záchrane života pomáhal už aj v minulosti.

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR gen. Daniel Zmeko vyzdvihol pripravenosť čatára Barčáka „Som hrdý na to, že mám česť veliť takýmto profesionálnym vojakom,“ povedal a zároveň zdôraznil, že ozbrojené sily sú tu pre občanov tak v stave bezpečnosti ako aj stave krízy vždy pripravené pomôcť.

Ďalšie snímky a video si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.