MENU

Prebieha cvičenie „Clear Sign 2019“

V pondelok 28. októbra 2019 sa začalo medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek „Clear Sign 2019“, ktorého sa zúčastnia vybrané jednotky z práporu ISTAR a 102. prieskumného práporu Armády Českej republiky.

V zostave 102. prieskumného práporu sa cvičenia v zahraničí po prvýkrát zúčastňujú aj príslušníci aktívnych záloh práporu. Cvičenie začalo po vykonaním bojových zoskokov na neznámu doskokovú plochu v priestore CV Lešť. Jednotky vykonali priame zasadenie z letiska Praha-Kbely. Bojový zoskok skupín hĺbkového prieskumu práporu ISTAR bol taktiež vykonaný z lietadla Armády Českej republiky typu C-295M z letiska Sliač. Po úspešnom vykonaní bojového zoskoku skupiny pokračujú v plnení bojových úloh.

Cvičenie „Clear Sign 2019“ je zamerané na precvičenie celého spektra prieskumných úloh a koordináciu rôznych druhov prieskumu. V rámci cvičenia budú použité moderné spojovacie a komunikačné systémy, prieskumné systémy vrátane bezpilotných prostriedkov a systémov elektronického prieskumu. Cvičenie potrvá do 10. novembra 2019.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: prápor ISTAR /r
Foto: 2. mechanizovaná brigáda Prešov

Súvisiaci článok:
Mezinárodního cvičení Clear Sign se vůbec poprvé účastní i aktivní záložníci 102. průzkumného praporu

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.