MENU

Strelecká súťaž riaditeľa Vojenskej polície

Dňa 18. septembra 2019 sa uskutočnil 23. ročník streleckej súťaže riaditeľa Vojenskej polície a 13. ročník Memoriálu pplk. Ing. Ľuboša Beláka.

Súťaž organizovala Vojenská polícia pre príslušníkov Pohotovostného útvaru PZ MV SR, Kriminalistický a expertízny ústav PZ MV SR, Ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR, Zbor väzenskej a justičnej stráže MS SR, Horskú službu, Mestskú políciu, príslušníkov Vzdušných síl OS SR a samozrejme pre príslušníkov Českej a Slovenskej Vojenskej polície.

Dvadsaťtri súťažných dvojíc si zmeralo sily a svoje strelecké schopnosti v štyroch disciplínach. Dvojice boli testované v rýchlosti streľby z pištole, streľby na terč s páchateľom, rukojemnícke situácie ako aj streľby na špecifické kovové terče. Prvý krát boli do streleckých disciplín zapracované poznatky a skúseností z krízového manažmentu a modelová situácia (pomoc zranenému a jeho transport do bezpečnej zóny).

Strelci mali možnosť súťažiť v rôznych disciplínach. Prehľad víťazov v jednotlivých kategóriách a ďalšie snímky nájdete – TU.

Text a foto: Vojenská polícia SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.