MENU

Slávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP

Po absolvovaní náročného procesu výberu, výcviku, množstva preverení z odbornej, vševojskovej i jazykovej prípravy a následnom vykonaní záverečného kontrolného cvičenia si v piatok 20. septembra 2019 v priestoroch dopravného krídla Kuchyňa hrdo nastúpilo 203 profesionálnych vojakov OS SR vyslaných na plnenie úloh do vojenskej operácie OSN UNFICYP na Cypre.

So želaním šťastného a bezpečného návratu sa s budúcimi príslušníkmi jednotiek UNFICYP rozlúčil zástupca veliteľa Vzdušných síl OS SR brigádny generál Róbert Kleštinec. Súčasťou slávnostného nástupu bolo podpísanie protokolov a prepodriadenie jednotky do podriadenosti Strategického centra krízového manažmentu GŠ OS SR. Odnesením štátnej zástavy bol slávnostný nástup ukončený. Rotujúci vojaci vystriedajú svojich kolegov, ktorých privítanie sa uskutoční 3. októbra 2019 v Nitre.

Protilietadlová raketová brigáda v Nitre pripravuje personál OS SR na plnenie úloh v misii UNFICYP už od roku 2009. Cieľom a poslaním vysielajúcej jednotky je udržiavať „Status Quo“ vo vnútri nárazníkovej zóny, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami, prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove a vykonávať humanitárne úlohy.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Protilietadlová raketová brigáda Nitra, Ozbrojené sily SR /r
Foto: rtm. Igor Boško

Súvisiaci článok:
Pravidelná rotácia v operácii UNFICYP
Rotácia príslušníkov práporu v misii UNFICYP

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.