MENU

Základným vojenským výcvikom prešli ďalší

absolventi dobrovoľnej vojenskej prípravy


V priestoroch Základne výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine dnes zložilo vojenskú prísahu ďalších 40 absolventov dobrovoľnej vojenskej prípravy. Slávnostným nástupom, vyradením a povýšením na vojakov 2. stupňa tak oficiálne zavŕšili 11-týždňový výcvik a zároveň získali finančný príspevok vo výške viac ako 1100 eur.

Počas výcviku si účastníci dobrovoľnej vojenskej prípravy osvojili základné zručnosti profesionálneho vojaka. Ide o špecifické vedomosti z oblasti taktickej prípravy, streleckej prípravy, radiačnej, chemickej a biologickej ochrany, ženijnej prípravy, komunikačných a informačných systémov, poradovej prípravy, telesnej prípravy, zdravotníckej prípravy, topografickej prípravy, vojensko-etickej výchovy, psychologickej prípravy, ako aj logistickej prípravy.

Tohtoročný výcvik dobrovoľnej vojenskej prípravy začal 1. júla 2019. Počas jeho trvania zabezpečil rezort obrany pre jeho účastníkov bezplatné ubytovanie, stravu, zapožičanie výstroja a výzbroje a tiež preplatenie cestovných nákladov.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd
Foto: Jozef Žiak – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.