MENU

Slávnostné privítanie príslušníkov operácie

EUFOR-ALTHEA Bosna a Hercegovina


Pri príležitosti privítania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky vracajúcich sa z operácie EUFOR-ALTHEA v Bosne a Hercegovine sa 23. augusta v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin uskutočnil slávnostný nástup.

Slávnostného nástupu sa zúčastnili zástupca veliteľa Pozemných síl OS SR brigádny generál Martin Michalko, veliteľ Strategického centra krízového manažmentu GŠ OS SR plukovník Štefan Kováč, riaditeľ Vojenskej polície plukovník Michal Migát a ďalší vážení hostia.

So svojím príhovorom vystúpil zástupca veliteľa Pozemných síl OS SR brigádny generál Martin Michalko, ktorý srdečne privítal vojakov späť doma a poďakoval im za plnenie úloh v operácii medzinárodného krízového manažmentu. Tiež zdôraznil, že slovenskí vojaci a vojačky robia v zahraničí dobré meno nielen ozbrojeným silám, ale celej Slovenskej republike.

Profesionálnym vojakom, ktorí sa vrátili z operácií EUFOR-ALTHEA v Bosne a Hercegovine boli odovzdané pamätné kríže „Za účasť vo vojenskej operácii“ a pamätné kríže vojnových veteránov. Okrem toho piati z nich boli za svedomité plnenie úloh v spomínanej operácii ocenení vecným darom. Slávnostný nástup bol ukončený slávnostným pochodom a spoločnou fotografiou spolu s príslušníkmi dobrovoľnej vojenskej prípravy.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: rtm. Stanislav Héger /r
Foto: SkBOIaKIS, Základňa výcviku a mobilizačného doplňovania Pozemných síl OS SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.