MENU

16. ročník Dňa otvorených dverí v Nemšovej

Veliteľka základne podplukovníčka Tatiana Nagyová v priestoroch Zásobovacej základne I. brigádneho generála Jozefa Martina Kristína v Nemšovej zahájila 16. augusta príhovorom a privítaním hostí v poradí 16. ročník Dňa otvorených dverí.

Do kasární prilákal vyše 1700 spokojných návštevníkov, ktorých zaujíma vojenská technika a činnosť ozbrojených síl. Návštevníci si mohli prezrieť statické a dynamické ukážky „Regrutačnej skupiny Ozbrojených síl SR“, „Vojenskej polície“, „Zboru väzenskej a justičnej stráže“, „Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica“, muzeálnej techniky a zbraní „Vojenského historického múzea Piešťany“, „Národného centra EOD a RCHBO“, „kynologického klubu Dolná Mariková“ a airsoftového klubu „Black Wolves“.

Tradičným lákadlom bolo diaľkové ovládanie robota, určeného na odmínovaciu činnosť, v úlohe rozdávača lízaniek pre najmenších návštevníkov. Zástupcovia Zboru väzenskej a justičnej stráže predviedli praktické ukážky zásahovej činnosti pri preprave a zadržaní páchateľa. Deti si zastrieľali z pripravených airsoftových zbraní, prezreli si palné zbrane z Vojenského múzea Piešťany a vyskúšali mnohé ďalšie vybavenie príslušníkov ozbrojených síl. Regrutačné stredisko poskytovalo bohaté informácie o ozbrojených silách.

Mladí i starší si vyskúšali vybavenie športovcov vojenského športového centra Dukla. Ďalších pre zmenu zaujali ukážky výcviku psov. Počas ukážok k dobrej nálade prispeli i príslušníci „Vojenskej hudby OS SR Bratislava“ so svojim pestrým repertoárom.

Čerešničkou na koláči podujatia boli prelety vrtuľníka Mi-17 prešovského vrtuľníkového krídla pilotovaného majorom Marekom Zavatčanom a kapitánkou Miriamou Štefaničovou doplneného o presné zoskoky 12 profesionálnych vojakov 5. pluku špeciálneho určenia Jozefa Gabčíka.

I touto cestou patrí veľké „ĎAKUJEME“ účinkujúcim i usporiadateľom za prezentáciu svojej práce a v neposlednej rade i návštevníkom za ich podporu.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: mjr. Ing. Július Pethő /r
Foto: sl. Miroslava Mindárová, Zásobovacia základňa I – Nemšová, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.