MENU

Štábny nácvik a odborno-taktické cvičenie

roty bojového zabezpečenia a KIS


V dňoch 24. až 27. júna 2019 bol vykonaný komplexný štábny nácvik (ďalej len „KŠN“) a odborno-taktické cvičenie (ďalej len „OTC“) roty bojového zabezpečenia a komunikačných informačných systémov Práporu CSS Prešov.

OTC prebiehalo v priestoroch posádkového cvičiska Veľké Ozorovce a vojenského priestoru Kamenica nad Cirochou. Komplexný štábny nácvik prebiehal vo vybudovanom mieste velenia vo VP Kamenica nad Cirochou.Riadiacim KŠN a OTC bol zástupca veliteľa prCSS major Vladimír Sobek.

Po vykonanom presune síl a prostriedkov na rozvinuté klamné miesto velenia, boli zriadené výdajne materiálu zásobovacích tried II a IV. V ďalšej fáze bol zrealizovaný presun síl a prostriedkov na utajené miesta velenia a jeho plné zabezpečenie, taktiež rozvinutie výdajní zásobovacích tried I, III a V.

Počas KŠN sa príslušníci štábu zdokonalili v rozhodovacom procese plánovania operácie na rozvinutom mieste velenia. Bola precvičená koordinácia a spolupráca medzi skupinami a oddeleniami pri plánovaní a riadení operácie, bola overená funkčnosť vypracovaných štandardných operačných postupov, tvorba variantov na základe stanovených kritérií a výber najvhodnejšieho variantu, výsledkom bol spracovaný operačný rozkaz veliteľa práporu CSS.

Uvedeného vojenského cvičenia sa zúčastnili aj príslušníci práporov logistickej podpory Topoľčany a Hlohovec. Na zabezpečení sa podieľali aj príslušníci roty poľných služieb, dopravnej a opravárenskej roty práporu CSS.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Prápor Combat Service Support Prešov /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.