MENU

Ministri obrany členských krajín NATO

diskutovali o potenciále nových technológií


Ministri obrany členských krajín Severoatlantickej aliancie včera v Bruseli diskutovali o aktuálnych bezpečnostných výzvach, pričom hlavnou témou bol najmä vývoj nových technológií, ich využiteľnosť pre spoločné obranné ciele, ale aj riziko ich zneužitia.

„Technologický pokrok si vyžaduje, aby sme boli schopní nielen využiť jeho možnosti, ale tiež, aby sme boli pripravení na hrozby, ktoré môžu byť spojené s čoraz väčšou autonómiou nových technológií,“ zdôraznil minister obrany SR Peter Gajdoš. Zároveň ocenil, že táto diskusia prebiehala v rozšírenom formáte, a to aj s vysokou predstaviteľkou EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Federicou Mogherini a tiež s partnermi z Fínska a Švédska. „Mali sme tak možnosť diskutovať o jednotných postupoch pre spoločný cieľ, ktorým je bezpečnosť občanov našich krajín,“ vyzdvihol.

Na okraj oficiálnych rokovaní sa konalo aj stretnutie ministrov obrany krajín, ktoré prispievajú do tzv. posilnenej predsunutej prítomnosti NATO v Pobaltí. Pri tejto príležitosti minister obrany informoval partnerov o rozhodnutí Národnej rady SR o predĺžení pôsobenia do 152 príslušníkov Ozbrojených síl SR v rámci bojovej skupiny pod velením Kanady vo výcvikovom priestore Adaži v Lotyšsku.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Súvisiaci článok:
Minister Gajdoš potvrdil pripravenosť Slovenska plniť si svoje záväzky v NATO a naďalej aktívne prispievať ku kolektívnej bezpečnosti Aliancie

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.