MENU

Minister Gajdoš rokoval s Ch. B. Hwaom,

veľvyslancom Kórejskej republiky v SR


Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes na pôde rezortu obrany rokoval s veľvyslancom Kórejskej republiky Chungom Byungom Hwaom. Počas jeho prvej návštevy ministerstva obrany diskutovali o aktuálnych bezpečnostno-politických otázkach, ako aj o možnostiach vzájomnej spolupráce v oblasti vzdelávania a výcviku v rámci ozbrojených síl oboch krajín.

„Možnosti vzájomnej spolupráce medzi Slovenskou a Kórejskou republikou aj napriek geografickej vzdialenosti medzi oboma krajinami predstavujú príležitosť, ako spolupracovať nielen v oblasti vzdelávania a výcviku v rámci našich špičkových vojenských centier, ale napríklad aj pri podpore produktov slovenského obranného priemyslu,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš. Zároveň informoval veľvyslanca Hwa o pôsobení slovenských vojakov v misii UNTSO a UNFICYP a ocenil aktívnu účasť Kórejskej republiky v rámci Organizácie spojených národov.

Minister Gajdoš počas dnešného stretnutia predstavil veľvyslancovi Hwaovi priority slovenského rezortu obrany, ako aj projekty systémovej a systematickej modernizácie Vzdušných a Pozemných síl Ozbrojených síl SR. Zároveň ho informoval aj o záväzkoch, ktoré vyplývajú Slovenskej republike z členstva v medzinárodných organizáciách.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.