MENU

Veliteľské zhromaždenie veliteľa plrb Nitra

V stredu 20. marca 2019 sa v priestoroch Protilietadlovej raketovej brigády (plrb) v Nitre konalo Veliteľské zhromaždenie veliteľa plrb pod vedením zástupcu veliteľa brigády podplukovníka Jozefa Paňka a za prítomnosti hlavných funkcionárov veliteľstva, štábu a jednotiek plrb. Veliteľského zhromaždenia sa osobne zúčastnil aj veliteľ Vzdušných síl OS SR generálmajor Ľubomír Svoboda.

Cieľom veliteľského zhromaždenia bolo vyhodnotenie plnenia rozhodujúcich úloh plrb v predchádzajúcom výcvikovom roku. Zástupca veliteľa plrb podplukovník Paňko poďakoval príslušníkom útvaru za aktívny a zodpovedný prístup k plneniu úloh vo výcvikovom roku 2018 a disciplinárne odmenil vybraných príslušníkov plrb za kvalitne odvedenú prácu. Súčasťou veliteľského zhromaždenia boli aj prezentácie zamerané na iné oblasti vojenského života. V nadväznosti na prezentáciu o pripravovanom medzinárodnom cvičení Tobruq Legacy 2019 (TOLY), bolo veliteľovi VzS OS SR predvedené veliteľské stanovisko (SBADOC – Surface-Based Air Defence Operations Centre), ktoré bude slúžiť slovenským jednotkám v rámci cvičenia TOLY v Poľsku.

Na záver zhromaždenia veliteľ Vzdušných síl OS SR vyhodnotil, že Protilietadlová raketová brigáda vo výcvikovom roku 2018 splnila stanovené úlohy na veľmi dobrej úrovni.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Protilietadlová raketová brigáda Nitra, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.