MENU

Minister Gajdoš rokoval s britským veľvyslancom

Andrewom. J. Garthom


Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes na pôde rezortu obrany rokoval s veľvyslancom Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Andrewom J. Garthom. Pri tejto príležitosti ocenil doterajšiu bilaterálnu spoluprácu v oblasti obrany medzi Slovenskou republikou a Veľkou Britániou a vyzdvihol spoločné aktivity oboch krajín v oblasti vzdelávania a výcviku.

„Spolupráca medzi Slovenskou republikou a Veľkou Britániou je dlhodobo na vysokej úrovni, čo potvrdzujú napríklad aj spoločné organizované aktivity v oblasti vzdelávania a výcviku profesionálnych vojakov,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš. Ako ďalej doplnil, príslušníci Ozbrojených síl SR sa pravidelne zúčastňujú na spoločných cvičeniach a kurzoch organizovaných britským vojenským poradenským a školiacim tímom BMATT vo Vyškove, ako aj na kurzoch Kráľovskej vojenskej akadémie Sandhurst na Slovensku.

Šéf slovenského rezortu obrany zároveň informoval britského veľvyslanca Gartha o plnení záväzkov vyplývajúcich z členstva v NATO a EÚ, ako aj o plánovanom navýšení rozpočtu. Témou boli aj aktuálne modernizačné procesy a napĺňanie Dlhodobého plánu rozvoja obrany.

Ďalšie snímky a video si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.