MENU

Príprava jednotky Vojenskej polície

zaradenej do V4 EU BG


V prvom polroku 2019 pokračuje príprava 16-člennej jednotky Vojenskej polície (VP) zaradenej do V4 EU BG (2019-2), ktorej STAND BY fáza začne plynúť 1. 7. 2019.

Po národnej príprave vykonanej v roku 2018 je prvý polrok 2019 určený na medzinárodnú prípravu a jej zavŕšenie medzinárodnou certifikáciou, ktorá je naplánovaná počas cvičenia Common Challenge 2019 v Poľskej republike v máji 2019.

Ako súčasť medzinárodnej prípravy absolvovala jednotka VP v dňoch 9. – 15.februára 2019 spoločnú špecializovanú odbornú prípravu vo výcvikovom priestore Wędrzyn v Poľskej republike.

Obsahom prípravy bolo predstavenie národných príspevkov všetkých 4 prispievajúcich krajín, zosúladenie plánovacích postupov v rámci velenia roty, postupov jednotiek VP pri riešení incidentov rôzneho typu, vykonanie ostrých strelieb a v neposlednom rade zoznámenie sa príslušníkov medzinárodnej roty VP vyčlenenej pre plnenie úloh EU BG V4 2/2019.

Príprava bola zavŕšená záverečným cvičením, počas ktorého medzinárodná jednotka plnila úlohy plánovania a vykonania „Search and Rescue“ operácie.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Vojenská polícia SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.