MENU

Minister Gajdoš rokoval s Petrom Dohmenom

generálnym manažérom NATO agentúry NSPA


Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes rokoval s generálnym manažérom NATO agentúry pre podporu a obstarávanie (NSPA). Pri tejto príležitosti vyzdvihol úspešne zrealizované nákupy vojenského materiálu, munície a techniky pre potreby ozbrojených síl prostredníctvom tejto agentúry.

„Obstarávanie prostredníctvom NSPA predstavuje jeden z najtransparentnejších a najefektívnejších spôsobov, akým možno obstarávať techniku a výzbroj pre Ozbrojené sily SR. Preto som veľmi rád, že sa na takejto spolupráci môžeme podieľať a že sme v uplynulom období výrazne zvýšili podiel nákupov práve cez túto agentúru,“ doplnil.

Šéf rezortu obrany dnes na stretnutí zároveň informoval o prebiehajúcich modernizačných projektoch v rámci ozbrojených síl v súlade s Dlhodobým plánom rozvoja obrany s dôrazom na výstavbu a rozvoj Ozbrojených síl SR s výhľadom do roku 2030, plnení medzinárodných záväzkov vyplývajúcich z členstva v NATO, ako aj o plánovanom navyšovaní výdavkov na obranu so zámerom postupného navýšenia na úroveň 2 % HDP do roku 2024.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Jakub Neubauer – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.