MENU

Cvičenie NATO MNMPBAT v Poľsku

Od 14. do 18. januára prebiehala v poľskom meste Minsk Mazowiecki prvá prípravná časť vojenských policajtov Slovenska, Českej republiky, Chorvátska a Poľska, teda workshop Mnohonárodného práporu Vojenskej polície NATO (NATO MNMPBAT), pred blížiacim sa májovým cvičením „Sharp Lynx 2019“.

Štáb práporu má po prevzatí predsedníctva riadiaceho výboru Chorvátskou republikou novú podobu. V jeho čele pre tento rok stojí príslušník Odboru Krízového manažmentu, Výcviku a Kynológie, VP major Jaroslav Slančík.

Hlavnou úlohou veliteľa práporu bolo počas týždenného workshopu v Poľsku najmä stmelenie veliaceho jadra. Jednotlivé štábne skupiny si ujasnili pôsobnosti, zrevidovali logistické a personálne dispozície a stanovili štandardné operačné postupy – to všetko v súlade s príslušnými doktrínami.

NATO MNMPBAT je predurčený pre pôsobenie v zahraničných operáciách NATO a je schopný plniť širokú škálu špecifických činností. Simulácia takejto operácie prebehne pri záverečnom cvičení „Sharp Lynx 2019“ v chorvátskom Záhrebe. Operačný rozkaz pre splnenie úlohy obdrží veliteľ práporu major Slančík v Liptovskom Mikuláši, kde sa v dňoch 25. až 29. marca 2019 uskutoční posledný štábny nácvik.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Vojenská polícia SR /red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.