MENU

Medzinárodné cvičenie Lampart 2018

Vo vojenskom výcvikom priestore Nowa Deba v Poľsku sa od 12. do 27. novembra príslušníci 22. mechanizovaného práporu zúčastnili na medzinárodnom cvičení Lampart 2018. Podieľali sa ňom profesionálni vojaci krajín V4. Cieľom medzinárodného cvičenia bolo spoločné precvičenie defenzívnych operácií na vlastnom území.

Prvý týždeň cvičenia si príslušníci 22. mechanizovaného práporu spoločne s kolegami z Poľska, Česka a Maďarska precvičili jednotlivé úlohy zo streleckej prípravy. Po úspešnom splnení všetkých stanovených úloh naši príslušníci spolu s poľskými kolegami pokračovali v precvičovaní defenzívnych operácií mechanizovaných jednotiek. K štábu 22. horského mechanizovaného práporu boli pričlenení aj príslušníci štábu, kde si navzájom mohli porovnať a zjednotiť niektoré operačné postupy.

Cvičenie vyvrcholilo intenzívnym výcvikom v poľných podmienkach a bojovými ostrými streľbami, kde počas piatich dní pri nepriaznivom počasí, nedostatku spánku a vysokej intenzite výcviku príslušníci 22. mechanizovaného práporu dosiahli z krajín V4 najlepšie výsledky.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: 22. mechanizovaný prápor 2. mechanizovanej brigády Michalovce /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.