MENU

Rokovanie riadiaceho výboru pre koordináciu

spolupráce medzi SR a ČR


Dňa 18. decembra 2018 sa v Bratislave stretol na každoročnom rokovaní riadiaci výbor pre koordináciu spolupráce medzi Slovenskou republikou a Českou republikou v oblasti obrany. Rokovanie viedli štátny tajomník MO SR Róbert Ondrejcsák a námestník ministra obrany ČR pre obrannú politiku a stratégiu Jakub Landovský. Riadiaci výbor zhodnotil spoluprácu v roku 2018 v oblasti obranného plánovania, vyzbrojovania a spolupráce podnikov a organizácií, logistiky, cvičení, vzdelávania, ochrany vzdušného priestoru a v legislatívno-právnej oblasti.

Partneri skonštatovali, že spolupráca je na veľmi dobrej úrovni a spôsob práce jednotlivých pracovných skupín je dobre nastavený. Najväčší progres nastal pri vzdelávaní, výcviku a v oblasti logistiky. Naopak, najväčšími výzvami ostáva spolupráca štátnych podnikov a organizácií a pri vyzbrojovaní.

V rámci rokovania si obaja štátni tajomníci našli priestor aj na prediskutovanie aktuálnych bezpečnostných tém. Na záver členovia riadiaceho výboru položili vence k pamätníku Československej štátnosti a k pamätníku M. R. Štefánika.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KaŠTAT2 /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.