MENU

Ukončenie 23. ZVŠK za účasti náčelníka GŠ OS SR

Za účasti rektora Akadémie ozbrojených síl doc. Ing. Jozefa Putteru, CSc. a náčelníka GŠ OS SR genpor. Ing. Daniela Zmeka bol 14. decembra 2018 slávnostne ukončený 23. Základný veliteľsko-štábny kurz (ZVŠK). „Kurz je pevnou súčasťou systému celoživotného vzdelávania v AOS,“ uviedol rektor.

Kurz ukončilo 43 profesionálnych vojakov OS SR. Pamätnú mincu NGŠ ako ocenenie za najlepšie študijné výsledky dosahované v kurze si prevzali kpt. Ing. Miroslav Oravec, kpt. Ing. Mária Lišajníková, kpt. Ing. Jozef Železný a kpt. Ing. Radovan Javorčík. Náčelník GŠ OS SR v príhovore k absolventom kurzu zdôraznil, že priestor a čas, ktorý dostali na vzdelávanie od Slovenskej republiky, majú rozširovať v ďalšom profesionálnom živote, rezervy sú aj v samovzdelávaní.

„Ste personál, ktorý v taktickej úrovni riadi život vojsk, znáša náročné obdobie,“ uviedol genpor. Zmeko a dodal, že GŠ robí kroky k tomu, aby sa zdvihla úroveň operatívnosti OS SR cez piliere modernizácie, piliere personálu, výcviku a vôle. V roku 2019 očakáva NGŠ dynamizáciu síl na dosiahnutie zmien, tak v organizačných štruktúrach, motivácii, výcviku, uznaní spoločnosti. Kurz poskytol jeho účastníkom vzdelanie v programe pre manažérske funkcie v hodnostiach major, zameral sa na otázky bezpečnostného prostredia štátu, charakteristiku a vývoj vojenského umenia, na nové prístupy k vojenským operáciám v súčasnosti a spôsobilosti vlastných ozbrojených síl. Trval 10 týždňov a vyvrcholil záverečnými skúškami.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.