MENU

Stretnutie výcvikových a vzdelávacích center NATO

Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika (AOS) sa v uplynulých dňoch odprezentovala na Trhu partnerských výcvikových a vzdelávacích centier NATO (PTEC) v Bruseli. Cieľom stretnutia 23 inštitúcií z celého sveta bolo predstavenie aktivít, výmena skúseností, ako aj diskusia o možnostiach ďalšej spolupráce v oblasti vojenského vzdelávania a odborného výcviku.

Akadémia ozbrojených síl získala status PTEC v roku 2004, pričom v roku 2018 sa stala akreditovanou inštitúciou NATO, čo znamená, že spĺňa všetky kritériá na výcvik a vzdelávanie a je oprávnená certifikovať aliančné kurzy. V rámci podujatia v Bruseli predstavila viaceré svoje aktivity, medzi nimi Medzinárodný kurz pre vyšších štábnych dôstojníkov, jeho krátkodobé varianty a tiež certifikovaný kurz na operačný stupeň, pričom školenia realizuje aj formou mobilného výcvikového tímu.

Odborníci z Akadémie ozbrojených síl poskytujú medzinárodné vzdelávacie a výcvikové aktivity nielen pre krajiny Severoatlantickej aliancie, ale aj pre krajiny Partnerstva za mier (PfP), Stredomorského dialógu, Istanbulskej iniciatívy a Globálneho partnerstva.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.