MENU

Medzinárodná konferencia Danubia Bridge 2018

Špecialisti civilno-vojenskej spolupráce (ďalej len CIMIC) a psychologických operácií (ďalej len PSYOPS) Ozbrojených síl Slovenskej republiky zorganizovali 19. - 23. novembra 2018 v priestoroch Strediska CIMIC a PSYOPS v posádke Martin medzinárodnú konferenciu Danubia Bridge 2018.

Cieľom konferencie bolo vykonať odbornú diskusiu o aktuálnych témach a výzvach v oblasti CIMIC a PSYOPS v rámci plnenia odborných úloh medzinárodného a domáceho krízového manažmentu. Konferencie sa zúčastnili príslušníci Maďarska, Poľska, Litvy, Spojených štátov amerických, Nemecka ale aj príslušníci Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu (OBSE) v Európe.

„Aktívnosť účastníkov konferencie počas odborných diskusií nás jednoznačne utvrdila v tom, že zorganizovať túto konferenciu bol výborný nápad. Bola to skvelá príležitosť zvýšiť si odborné znalosti z oblastí civilno-vojenskej spolupráce a psychologických operácií,“ zdôraznil major Branislav Krajčík, v zastúpení Náčelník Oddelenia CIMIC a PSYOPS Veliteľstva pozemných síl OS SR. „Pevne verím, že konferencia Danubia Bridge sa uskutoční opäť z dôvodu kvalitných odborných výstupov a pozitívnych ohlasov účastníkov. Máme záujem naďalej prehlbovať vzťahy medzi našimi ozbrojenými silami a ozbrojenými silami zahraničných armád prostredníctvom tejto aktivity,“ dodal veliteľ Strediska CIMIC a PSYOPS major Matúš Šostronek.

Konferencia tohto typu sa uskutočnila po prvýkrát na území strednej Európy a vďaka pozitívnej spätnej väzbe zo strany účastníkov je podobná aktivita plánovaná aj v ďalšom výcvikovom roku 2019.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Oddelenie CIMIC a PSYOPS / Veliteľstvo pozemných síl Trenčín /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.