MENU

Pridelenec obrany USA na pôde veliteľstva

Pridelenec obrany Spojených štátov amerických v Slovenskej republike podplukovník Jakub Andrews so svojím sprievodom 21. novembra prvý krát navštívil veliteľstvo Pozemných síl OS SR, kde ho privítal veliteľ brigádny generál Jindřich Joch.

Počas spoločného stretnutia bola pridelencovi obrany a príslušníkom Úradu obrannej spolupráce (ODC) predstavená štruktúra a spôsobilosti pozemných síl a najmä projekty spolupráce medzi pozemnými silami a Ozbrojenými silami USA. Obaja účastníci sa zhodli, že ako v predchádzajúcom období tak aj v tom nastávajúcom, spolupráca je a bude na vysokej úrovni, prináša obom stranám nové skúsenosti, možnosti a príležitosti. Bohatá bola aj diskusia týkajúca sa spoločného výcviku a množstvo otázok od amerických partnerov len zdôraznilo ich záujem o pokračujúcu vzájomnú spoluprácu.

Na záver svojej návštevy pridelenec obrany poďakoval prijatie a v zápise do kroniky veliteľstva uviedol: „Spojené štáty americké si vážia strategické partnerstvo so Slovenskou republikou a tešia sa na budúcu vzájomnú spoluprácu.“

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Veliteľstvo pozemných síl Trenčín, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.