MENU

Výcvik jednotky do vojenskej operácie UNFICYP

V priestoroch Protilietadlovej raketovej brigády Nitra prebieha príprava a výcvik marcovej rotácie 101 príslušníkov OS SR do vojenskej operácie UNFICYP (United Nations Peacekeeping Force in Cyprus) pre rok 2019.

Profesionálni vojaci pod velením majora Petra Popraca, ktorý bude zastávať funkciu zástupcu veliteľa Sektora 4 počas 4 týždňov absolvujú nielen teoretické prednášky, kde im vyškolený kľúčový personál predstaví cieľ a úlohy vojenskej operácie, ale aj praktické ukážky a cvičenia pod vedením inštruktorov z plrb Nitra, ktorí aplikujú vlastné skúsenosti získané počas pôsobenia vo vojenskej operácii UNFICYP.

Hlavnou úlohou výcviku je pripraviť profesionálnych vojakov na požadovanú úroveň z hľadiska ich zaradenia a plnenia úloh, medzi ktorými nesmú chýbať znalosti mandátu vojenskej operácie, SOP operácie, používanie procedurálnych slov v rádiovej komunikácii, reakcia na incidenty v priestore nasadenia, komunikácia v anglickom jazyku, ale aj pravidlá správania vojaka OSN.

Nadobudnuté teoretické a praktické zručnosti využijú príslušníci počas záverečného taktického cvičenia, ktorým v dňoch 27. a 28. novembra 2018 vyvrcholí celé výcvikové úsilie. Na cvičení bude komplexne preverený každý profesionálny vojak a zároveň sa ukáže pripravenosť celej rotácie plniť úlohy v priestore zodpovednosti Sektora 4, ako aj na veliteľstve v Nikózii.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Protilietadlová raketová brigáda Nitra, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.