MENU

Zmeny v čele Generálneho štábu OS SR

Počas slávnostného zhromaždenia príslušníkov Generálneho štábu, konaného v piatok 12. októbra, boli vyhlásené personálne rozkazy oznamujúce zmeny v jeho vedení.

S platnosťou od pondelka, 15. októbra, je na pozíciu zástupcu náčelníka generálneho štábu ustanovený generálmajor Josef Pokorný, doterajší generálny riaditeľ sekcie riadenia obrany, výstavby ozbrojených síl a obranného plánovania MO SR, ktorého na tomto mieste strieda doterajší náčelník štábu strategického plánovania GŠ OS SR. Z pozície zástupcu náčelníka generálneho štábu- náčelníka štábu, po viac ako roku, odchádza do diplomatických služieb generálmajor Miroslav Kocian a na jeho miesto nastupuje doterajší zástupca veliteľa vzdušných síl brigádny generál Miroslav Lorinc. Zároveň bol k rovnakému termínu na uvoľnenú pozíciu náčelníka štábu strategického plánovania ustanovený plukovník Peter Babiar.

Ako vo svojom príhovore uviedol generál Zmeko: „Tieto zmeny sú začiatkom procesu, ktorý nám umožní postúpiť v reorganizácii nielen generálneho štábu. Sám považujem budúci rok za kľúčový a preto verím, že sme našli tých pravých ľudí na svojich miestach, ktorí mi pomôžu pri riadení ozbrojených síl.“

Odchádzajúci generál Kocian prítomným poďakoval za prácu a zaželal novým funkcionárom veľa šťastia a pevnú ruku.

Na záver ceremoniálu generál Zmeko ocenil prácu oboch odchádzajúcich generálov udelením vojenských medailí a odznakov.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: OOd NGŠ, Ozbrojené sily SR /r

Súvisiaci článok:
Náčelník Generálneho štábu OS SR má nových zástupcov

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.