MENU

Odovzdanie štandardy Vojenského spravodajstva

Dňa 8. októbra 2018 na slávnostnom zhromaždení pri príležitosti osláv Dňa vzniku Ozbrojených síl Slovenskej republiky a 100. výročia vzniku Československej republiky odovzdal minister obrany Slovenskej republiky Peter Gajdoš gen. Jánovi Balciarovi štandardu riaditeľa Vojenského spravodajstva.

Po prvýkrát v histórii bola riaditeľovi spravodajskej služby udelená takáto pocta. Štandarda je jedným z hlavných symbolov Vojenského spravodajstva. Je symbolom morálnej cti a rozvíjania tradícií Vojenského spravodajstva. Je výrazom identity a pevného morálneho ducha. Prostredníctvom nej sa zhmotňuje pocit hrdosti na príslušnosť k Vojenskému spravodajstvu. Riaditeľ Vojenského spravodajstva prijal túto štandardu s pocitom obrovskej hrdosti, s hlbokým zadosťučinením, ako ocenenie spoločnej dlhoročnej práce a úsilia všetkých príslušníkov Vojenského spravodajstva.

Historickú dôležitosť tohto momentu potvrdil minister obrany Slovenskej republiky Peter Gajdoš dekorovaním štandardy pamätnou stuhou pri príležitosti 25. výročia vzniku Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Pamätná stuha nie je len symbolom profesionálnej úcty a ocenenia práce, ale zároveň je tento akt silným záväzkom do budúcnosti a posilnením spoločného úsilia.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ozbrojené sily SR via Ministerstvo obrany SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.