MENU

Slovenský štít vstúpil do finálnej fázy

V nedeľu 23. septembra ráno sa nástupom jednotiek začala finálna fáza cvičenia Slovenský štít 2018, ktorého cieľom je preveriť plánovacie a riadiace procesy mechanizovanej brigády a veliteľstva operačného zoskupenia.

 

Takmer 1500 vojakov zo Slovenska, Čiech, Poľska, Maďarska a dvoch zložiek ozbrojených síl USA sa v priestoroch Centra výcviku Lešť a Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši pripravuje na plnenie hlavnej úlohy danej zákonom a tou je obrany územnej celistvosti Slovenskej republiky s pomocou mnohonárodného operačného zoskupenia. Priamo na Lešti naživo cvičia vojaci tankovej roty Armády USA v Európe spolu so slovenským mechanizovaným práporom a poľskou motorizovanou čatou, čím dodávajú cvičiacim štábom prvky reálnej bojovej činnosti.

Ako na úvod, riadiaci cvičenia generálmajor Miroslav Kocian, vo svojom príhovore nastúpeným vojakom uviedol: „pevne verím, že výcviková príležitosť nám umožní posunúť naše spôsobilosti opäť o kus ďalej.“ V najbližších dňoch sa činnosť sústredených vojsk sústredí na preverenie hlavnej bojovej činnosti.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: OOd NGŠ, Ozbrojené sily SR /r

Súvisiace články:
Komunikačná podpora počas cvičenia Slovenský štít 2018
Prápor logistiky Topoľčany zodpovedne splnil úlohy reálnej logistickej podpory cvičenia „SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018“
Príslušníci vzdušných síl na cvičení Slovak Shield 2018
Nitriansky mechanizovaný prápor nadobudol medzinárodný charakter
Minister Gajdoš predstavil členom vlády spôsobilosti ozbrojených síl, ktoré precvičujú v rámci cvičenia Slovenský štít 2018
Deň otvorených dverí cvičenia Slovenský štít 2018

Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.