MENU

Maľutky pod Vihorlatom

V dňoch 28. mája až 1. júna vrcholí vo výcvikovom priestore Kamenica nad Cirochou výcvik strelcov operátorov bojových vozidiel BVP-1. Po splnení predpísaných cvičení v streľbe z lafetovaných zbraní a absolvovaní výcviku na streleckých trenažéroch teraz vedú streľbu ostrými pancierovými granátmi a riadenými protitankovými strelami na reálne vraky bojovej techniky.

„Zamestnania sa zúčastňuje viac ako 60 strelcov operátorov bojových vozidiel na platforme BVP-1 prakticky z celých Pozemných síl OS SR. Okrem nich tu majú zastúpenie aj inštruktori výcviku z Martina, ktorí využívajú túto jedinečnú výcvikovú príležitosť na zvýšenie odbornej pripravenosti a získanie praktických návykov. Napriek tomu, že ovládanie zbraňových systémov BVP-1 a hlavne navádzanie protitankových riadených striel 9M14M Maľutka nie je jednoduchou úlohou, som po prvom dni s dosiahnutými výsledkami spokojný,“ konštatoval riadiaci cvičenia podplukovník Vincent Csery.

O tom, že si s náročnosťou cvičenia poradili strelci operátori ozaj výborne, svedčí aj množstvo zásahov vo vrakoch bojovej techniky v cieľovej ploche.    

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: kpt. Ing. Michaj Vajda
Foto: 22. mechanizovaný prápor 2. mechanizovanej brigády Michalovce

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.