MENU

Špecialisti palebnej podpory OS SR rokovali

V dňoch 4. a 5. apríla 2018 sa v priestoroch UVZ Zemplínska Šírava konalo v poradí 2. odborné zhromaždenie špecialistov palebnej podpory OS SR za riadenia Koordinátora palebnej podpory – náčelníka delostrelectva GŠ OSSR plk. Ing. Pavla Barančíka.

Na odbornom zhromaždení sa zúčastnilo 59 príslušníkov z Generálneho štábu OS SR, Veliteľstva Pozemných síl OS SR, 1. mechanizovanej brigády PS OS SR, 2. mechanizovanej brigády PS OS SR, Topografického ústavu Banská Bystrica, Akadémie ozbrojených síl gen. M.R. Štefánika Liptovský Mikuláš, 5. pluku špeciálneho určenia Žilina a 13. delostreleckého pluku Jince z Armády Českej republiky.

V úvode pracovného rokovania plk. Barančík privítal všetkých účastníkov pracovného rokovanie, zvlášť pplk. Urbana, veliteľa 132. shdo 13. dp Jince AČR, veliteľov oddielov pplk. Bodnára a pplk. Bobaľa.

Cieľom odborného zhromaždenia bolo vykonať vyhodnotenie splnenia úloh v roku 2017 v oblasti palebnej podpory, stavu a realizácie projektov pre delostrelectvo, informovať o pripravovanej koncepcii palebnej podpory, možnostiach meteorologického a topografického zabezpečenia, o stave popracovania publikácií v roku 2018 pre palebnú podporu, stave a realizácii projektu DELOSYS a vymeniť si skúsenosti a poznatky získané zo sympózií, konferencií, kurzov a cvičení doma aj v zahraničí. V závere pracovného rokovania plk. Barančík poďakoval všetkým účastníkom za ich profesionálny prístup počas doterajšieho plnenia úloh.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: ŠbSP OdBP, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.