MENU

Prihraničné stretnutie náčelníkov GŠT

Tradične po roku sa v dňoch 5. a 6. apríla stretli v Žiline a Čadci delegácie generálnych štábov Armády Českej republiky a Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Na úvod položili generál Milan Maxim a armádny generál Josef Bečvář vence k pamätníku príslušníkov síl pre špeciálne operácie v priestoroch žilinského pluku špeciálneho určenia, kde prebehla úvodná časť rokovania. Počas nej obe delegácie vyzdvihli potrebu udržania nastaveného tempa spoločných aktivít, ktoré významnou mierou prispievajú k udržiavaniu nadštandardných vzťahov oboch armád na všetkých úrovniach.

Počas druhého dňa stretnutia sa delegácie presunuli do Čadce, kde spoločne prerokovali stav pripravenosti aktivít pripomínajúcich historické medzníky na oboch stranách spoločnej hranice, ako aj výcvikových príležitostí, ktoré si navzájom ponúkame.

Na záver pred odletom českej delegácie obaja generáli vyzdvihli spoluprácu nielen od minuloročného stretnutia v Českej republike, ale vzhľadom na ich končiace sa mandáty aj počas celého štvorročného obdobia.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: OOd NGŠ /r
Foto: kpt. Pžický, 5. pluk špeciálneho určenia Žilina, Ozbrojené sily SR

Súvisiaci článok:
Generál Bečvář jednal se slovenským protějškem generálem Maximem

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.