MENU

Cooperative Effort 2018

V dňoch 19. až 22. marca sa uskutočnilo medzinárodné cvičenie Cooperative Effort 2018 na Maďarsko-Srbskej hranici pri obci Kelebia.

Cieľom tohto cvičenia bolo zladiť spoluprácu vojenských a policajných zložiek pri narušení štátnej hranice. Celkovo sa na tomto cvičení zúčastnilo 25 policajtov, 100 vojakov Maďarskej republiky a 31 príslušníkov 23. motorizovaného práporu Trebišov pod velením nadporučíčky Zuzany Buryánekovej.

Výcvik bol zameraný na reakciu policajných a vojenských zložiek pri narušení štátnej hranice. Cvičenie vyvrcholilo 22. marca 2018 ukážkou, na ktorej sa zúčastnili náčelníci Generálneho štábu oboch krajín. Toto cvičenie spočívalo v nácviku spacifikovania narušiteľa štátnej hranice a jeho vyvedenie za štátnu hranicu. Ukážka bola ukončená zastavením veľkej skupiny ilegálnych migrantov pomocou jednotky CRC.

V závere cvičenia vystúpil náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Maďarskej republiky Generál Tibor Benkő, ktorý zhodnotil súčasnú prax a poznamenal, že spoločná práca je dostatočným základom pre to, aby obe armády ďalej rozvíjali rôzne dimenzie spolupráce „Myslím si, že vojenská spolupráca medzi oboma krajinami je príkladná.“

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: rtn. Alena Dupláková, 23. motorizovaný prápor Trebišov, Ozbrojené sily SR /r
Foto: Veronika Dévényi, Honvédelmi Minisztérium

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.