MENU

Príprava príslušníkov Veliteľstva 2. mb

S cieľom zdokonaliť všetkých príslušníkov Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády (2. mb) v streľbe a zvládnuť plánované základné bojové zručnosti sa zúčastnili profesionálni vojaci Prešovskej mechanizovanej brigády dňa 21. marca 2018 na zdokonaľovacej príprave.

Marcové zamestnanie, ktoré sa konalo v priestoroch posádkového cvičiska a strelnice Ruská Nová Ves, riadil náčelník oddelenia prevádzky a opráv major Martin Gašpar. Po úvodnom predslove riadiaceho zamestnania, ktorý oboznámil cvičiacich s tematikou, podmienkami plnenia cvičenia strelieb a dôslednosťou pri dodržiavaní bezpečnostných opatrení, bola zdokonaľovacia príprava príslušníkov Veliteľstva 2. mb rozdelená do piatich pracovísk s následnou rotáciou cvičiacich.

Celkom 41 príslušníkov Veliteľstva 2.mb bolo tak preverených zo streleckej prípravy, konkrétne zo samopalu vz.58 (manipulácia so zbraňou, tzv. Weapon handling, streľba z miesta na miznúce a pohyblivé ciele), spojovacej prípravy (organizácia spojenia), chemickej prípravy (chemický nácvik) a zdravotníckej prípravy (prvá pomoc – vynášanie ranených z bojiska).

Jedným z dôležitých faktorov, ktorý vplýva na úroveň celkovej pripravenosti profesionálnych vojakov 2. mb, je práve ich fyzická pripravenosť. Na dosiahnutie splnenia kritérií z fyzickej pripravenosti sa kladie vysoký dôraz v rámci celej druhej 2. mb, ako aj v celých Ozbrojených silách SR. Marcová zdokonaľovacia príprava, ktorá je pevnou súčasťou prípravy profesionálneho vojaka a pravidelného udržiavania a preverovania jeho zručností, splnila stanovené ciele profesionálov Prešovskej mechanizovanej brigády.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: npor. Mgr. Ing. Dominika Vojtašková, 2. mechanizovaná brigáda Prešov /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.