MENU

Úvodná konferencia k cvičeniu Fire Rescue 2017

V mene veliteľa vzdušných síl privítal náčelník odboru logistiky VzS plukovník Slavomír Milde v utorok 10. januára 2017 účastníkov štvordňovej úvodnej plánovacej konferencie k bilaterálnemu výcviku slovenských a českých vojenských hasičských jednotiek (VHJ).

Ten sa uskutoční v súlade s Plánom prípravy VzS OS SR na výcvikový rok 2017 v priestoroch Centra výcviku (CV) Lešť v termíne 24. – 28. apríla 2017 pod názvom „Fire Rescue 2017“.

Základ spolupráce položili minulý rok v apríli počas výcviku integrovaného záchranného systému SR (IZS) v CV Lešť. Z pozície pozorovateľov sa českí príslušníci oboznámili s možnosťami CV pri simulovaní rôznych námetov pri výcviku VHJ podporovaných zložkami IZS. Výcvik dostal „zelenú“, obojstranným schválením, v júni 2016 v Pardubiciach.

Za slovenskú stranu sa na výcviku zúčastní približne 25 príslušníkov VHJ vzdušných síl a za českú stranu okolo 55 príslušníkov VHJ AČR. Zámerom cvičenia je zladiť postupy na taktickej a operačnej úrovni, vymeniť si skúsenosti v oblasti represie požiarnej ochrany, súčinnosť VHJ pri vzniku mimoriadnych udalostí a v konečnom dôsledku nadviazať cezhraničnú spoluprácu.

„Verím, že výsledkom Vášho štvordňového snaženia bude identifikácia okruhov činností, ktoré budú precvičené počas spoločného výcviku a prispejú k vzájomnej spolupráci medzi OS SR a AČR,“ vyjadril presvedčenie plukovník Milde v závere príhovoru k účastníkom konferencie.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: rtm. Zuzana Mildeová, Veliteľstvo vzdušných síl Zvolen, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.