MENU

Výcvik v preprave po železnici

V dňoch 10. až 11. januára 2018 bola v priestoroch Práporu logistiky Hlohovec a železničnej stanice Leopoldov vykonaná teoretická a praktická časť výcviku v preprave po železnici.

Po úvodnej teoretickej časti profesionálni vojaci rozdelení do šiestich pracovísk vykonali praktický výcvik na vlakovej stanici v Leopoldove. Príslušníci útvaru si precvičili a objasnili zásady zabezpečenia ochrany a obrany síl a prostriedkov na železničnej stanici, výstavbu univerzálnej nakladacej oceľovej rampy – UNOR, preberanie a odovzdávanie železničných vozňov, prípravu železničných vozňov na nakladanie techniky, ochranu materiálu a techniky počas železničnej prepravy, vykonali výcvik vodičov a veliteľov vozidiel pri pohybe techniky na železničných vozňoch za dodržiavania zásad navádzania techniky a v neposlednom rade upevňovania techniky na železničných vozňoch v súlade s platnými štandardmi a predpismi.

Na správny výkon cvičenia dohliadali príslušníci Národného centra vojenskej dopravy z oddelenia vnútroštátnych presunov a prepráv v rámci metodickej pomoci. Výcvik bol absolvovaný v plnom rozsahu bez nedostatkov. Počas praktickej časti zamestnania boli počas uvedeného výcviku vykonané aj vojskové skúšky novo zavádzanej techniky Tatra T 815-7 6×6 autožeriav AD 20.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: pplk. Ing. Richard Beniak
Foto: rtn. Ing. Miloš Csery, Veliteľstvo pozemných síl Trenčín

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.